EXPOSURE Collection 2012

 

“EXPOSURE” ss 2012 
Esti ceea ce porti!
Moda este o ramura a artei, arta care lucreaza cu omul si pentru om. Designerul vestimentar este persoana care trebuie sa aiba puterea sa transpuna o
viziune intr-o schita, intr-un tipar sau intr-o piesa vestimentara, sa poata stabili o interactiune intre material, corp si societate.
Vestimentatia este o forma subtila de comunicare ce poate indica starea de spirit
si personalitatea fiecareia. Meseria mea impune abilitati de comunicare, imaginatie, creativitate, gandire independenta, decizie promta, initiativa, capacitatea de a lucra atat in echipa cat si individual, iar eu ma regasesc in fiecare dintre aceste atribute. Creatiile mele se adreseaza tuturor celor care se regasesc in dorinta mea de a infatisa o femeie indrazneata, plina de viata dar feminina. Imi place stilul rafinat si relaxat, sunt adepta elegantei, vesmantul ramanand in acelasi timp confortabil si usor de purtat. Ma adresez femeii moderne a carei identitate se divide, se multiplica in tot atatea personaje care pot avea apartenenta unei fragilitati angelice dar care ascund adesea o puternica forta interioara. Implicarea sufleteasca este extrem de importanta in fiecare dintre creatiile mele. La realizarea colectiei tin cont ca moda este un barometru social, ca este intr-o relatie de interdependenta cu tot ce alcatuieste life-style-ul cotidian. Ca designer vestimentartrebuie sa fiu la curent cu toate evenimentele culturale si sociale, sa iau in permenenta “pulsul pietei”. 
Pentru a privi in viitor cu claritate si siguranta, trebuie sa aprofundez trecutul, sa gasesc elemente intre nou si vechi, intre stralucirea epocilor apuse si tehnologia viitorului. Cand gandesc o colectie noua “plec” intr-o calatorie virtuala de cercetare si documentare, caut un loc care ma inspira, culeg date din biblioteca, vad tendintele date de marii creatori, plus ideile proprii, le pun la un loc, toate acestea constituind baza colectiei. Odata executate crochiurile colectia “defileaza” deja prin fata ochilor. Noul si vechiul se intalnesc intotdeauna in creatiile de moda. Ele se imbina, se completeaza, se reinventeaza. Mare parte dintre hainele create de mine sunt inspirate din moda anilor ‘20, ‘50, ’70…o reinventare a stilurilor cu noi forme, texturi si care bineinteles pot fi accesorizate si completate cu elemente vintage. Lucrez cu placere orice material incercand sa gasesc echilibru intre formă, material si culoare. De cele mai multe ori materialul este cel care te inspira, care iti da ideea. Culoarea, textura iti aprind imaginatia. El iti “spune” cum trebuie sa fie persoana pentru care creezi, daca trebuie sa fie sexi, senzuala, eleganta sau sport. Cu bucata de material imbrac imaginar viitorul personaj. Viata mea si modul in care gandesc si ma percep eu, ca individ, cred ca se reflecta si in creatiile mele. Imi place sa cred ca o femeie nu trebuie sa renunte la feminitate pentru a reusi intr-o lume a barbatilor, poate fi puternica si educata si sa-si pastreze delicatetea in acelasi timp. Apreciez branduri si creatori ca: Burberry Prorsum, Carolina Herrera, Loewe, Badley Mischka, Chado Ralph Rucci, Jean Paul Gaultier, Vera Wang, YSL, si imi doresc sa am puterea si inspiratia sa ajung la inima a cat mai multor persoane prin creatiile mele. Nu-mi place sa mi se impuna sau sa impun reguli dar, ca si sfat, cred ca extremismul vestimentar trebuie evitat: nu incercati sa iesiti in evidenta prin vulgaritate, kitsch, combinatie haotica de stiluri, prin etalarea cu ostentatie a unor branduri dar nici prin alegerea unei tinute sterse, mohorate. E bine sa facem o armonie intre personalitatea noastra si tendintele din moda. Consider ca vestimentatia este cea care ne ajuta sa fim perceputi vizual asa cum ne dorim. Cultura si educatia isi va spune cuvantul in viitor si sper ca tot mai multi sa inteleaga si sa aprecieze moda ca pe o ramura a artei, ceea ce si este, arta care lucreaza cu omul si pentru om.

 

Cumpara acum