Menu

Prinsă în camera oglinzilor, unde fiecare oglindă spune altceva despre femeia pe care o reflectă, colecția Duplicity prezintă mai multe fețe ale designului, unde ținutele se transformă și odată cu ele modifică și femeia care le poartă. Ca o poveste a contrastelor care apar într-o confruntare continuă: albul cu negru, texturile dure ca neoprenul și bumbacul peliculizat cu dantela și mătasea, linia feminină a designului cu formele brute, eleganța unui stil cu influențe retro cu geometria stilului modern și cu elemente futuriste, care fac o trecere de la trecut, prezent și viitor doar prin cromatică, forme și texturi, creând simbioza perfectă.

Alexandra și-a dorit să ofere duplicității o formă și astfel a creat această colecție care e ca o punere în scenă a acestui concept, unde culorile, formele și texturile sunt puse să joace șah. Însă, regina – femeia îndrăzneață, care sfidează regulile și sacrifică pionii, dar constant protejată -, conduce jocul până la ”șah mat” îmbracând aceste ținute.

”Mă adresez femeii moderne a cărei identitate se divide, se multiplică în tot atâtea personaje care pot avea apartenența unei fragilități angelice dar care ascunde adesea o puternică forță interioară”, spune designerul.

Colecția pentru sezonul de toamnă-iarnă 2016 aduce în prim plan magnetismul limitelor, având pe de-o parte rochii lungi, care urmăresc linia corpului, negre, cu accente albe, salopete vaporoase, fuste conice, bluze și jachete cu detalii din dantelă din bumbac cu mătase, cusute de mână, exprimând puritatea, eleganța și feminitatea unei femei angelice. Iar, la polul opus avem jachete din neopren perforat cu revere duble, bărbătești și paltoane multifuncționale ce își schimbă atât forma dar și stilul, în funcție de modul în care sunt accesorizate.

Cromatica menține războiul dintre alb și negru și uneori termină cu remiză, exprimată prin gri.

 

 

Leave a comment

Register